Geen bezuinigingen Jeugdzorg

De aangekondigde bezuinigingen in de jeugdzorg zijn tegengehouden in de Eerste Kamer. Een motie hiertoe van GroenLinks werd door een meerderheid aangenomen. PvdA-GroenLinks Buren is blij met dit stevige signaal dat aansluit op wat eerder vanuit de Vereniging voor Nederlandse Gemeenten en diverse beroepsgroepen is aangegeven. Dit staat ook in ons verkiezingsprogramma.

“onze jongeren moeten een goede toekomst hebben en daarom is er extra geld nodig dat door de gemeente Buren op de juiste manier moet worden besteed.”

De mentale gezondheid van jongeren is in coronatijd verder onder druk komen te staan. Dit uit zich in klachten als angst, depressie, eenzaamheid en stress. De lange wachtlijsten en trage hulpverlening moeten daarom echt worden zo snel mogelijk worden aangepakt. Ook in onze gemeente willen we onze jongeren de toekomst geven die zij verdienen.

Nico Michielsen over zorg en welzijn:

Volgens PvdA-Groenlinks verdienen alle kinderen een eerlijke start en moeten zij  volwaardig kunnen meedoen aan de samenleving, daarom maken wij ons hard in voor het belang van het kind en jong zijn in Buren. We hopen hierin nog nauwer te gaan samenwerken met de Jongerenraad Buren, en met Mozaiek Welzijn.
 
Zie jij kansen om kinderen en jongeren in Buren te helpen in hun ontwikkeling of bij het perspectief geven op een baan, een woning of een opleiding? Of heb je een goed idee voor hoe jongeren die hulp nodig hebben het best kunnen worden geholpen? Laat dan vooral van je horen

Geef een reactie