Lijstrekker Jur bij Jongerendebat

Op 25 februari organiseert de Jongerenraad van de gemeente Buren samen met de gemeente een debat. In dit debat zal het gaan over vragen waar de jongeren van nu mee zitten. Vooraf mocht onze lijsttrekker Jur Marringa alvast antwoord geven op de vraag: “”Hoe wil uw partij na de gemeenteraadsverkiezingen voor jongeren het verschil gaan maken?” Lees hieronder het antwoord van lijsttrekker Jur Marringa.
Logo Jongerenraad Buren

Samen aan de slag

De PvdA en GroenLinks in Buren gaan samen aan de slag: sociaal en groen! Samen duurzaam vooruit, dát willen wij. Dat doen wij samen met de inwoners, jong en oud.’ Wij bouwen woningen in alle kernen van de gemeente. Juist voor Burense jongeren en ouderen. Betaalbaar en duurzaam en met hergebruik van materialen. Met jonge ontwerpers en innovatieve bouwers uit Rivierenland.

Talent ontwikkelen

Wij willen de kennis van jongeren inzetten voor de keuzes van Buren. Door met de jongerenraad jongerenateliers te organiseren over bijvoorbeeld de aanpak van de klimaatverandering en de circulaire economie. Je moet veilig en gezond op kunnen groeien in Buren. Je moet kunnen sporten in Buren, zowel in een sporthal als buiten. De scholen en verenigingen helpen jongeren hun talenten te ontwikkelen in een sport, de muziek of een andere hobby. En ook: jongeren die in armoede opgroeien ondersteunen we extra, zodat zij mee kunnen doen.

Een gezonde toekomst

We willen vooruit om met kracht, lef en innovatie onze gemeente beter te maken voor de toekomst. Het betekent ook dat de gemeente financieel gezond moet zijn. Wij gaan in gesprek over dromen, ideeën en oplossingen. En aan de slag. Doen met elkaar. Het team van PvdA GroenLinks Buren is er klaar voor!

Voor meer informatie over het jongerendebat zie de website van de jongerenraad:
https://jongerenraad-buren.nl/deelnemers-jongerendebat/

Geef een reactie