top of page
Zoeken
  • pvdaglburen

Nu geld reserveren voor biodiversiteit en landschap

“Buren heeft ruimte om te investeren in nieuwe ambities” kopt de coalitie van Gemeentebelangen, PCG en CDA op Facebook en in de krant. Maar voor herstel van natuur en landschap wordt helemaal niets gereserveerd.


Dat vindt PvdA/Groenlinks geen goede zaak. Bovendien is herstel van natuur en landschap niet eens een nieuwe ambitie, maar gewoon bittere noodzaak. En er ligt vanuit de Provincie ook een stevige opdracht om daar mee aan de slag te gaan. Wat ons betreft geen uitstel meer, maar aanpakken.


Daarom zullen wij bij de behandeling van de Kadernota op 9 juli samen met D66 een motie indienen om nu alvast geld te reserveren voor 2025 en 2026. Zodat we ondernemers, boeren, telers en inwoners kunnen blijven steunen bij hun groene initiatieven. En zodat de gemeente zelf  ook het goede voorbeeld kan geven, bijvoorbeeld door de grond die zij zelf bezit, zoals wegbermen, anders te beplanten en beheren.


Herstel van biodiversiteit en landschap vraagt om een brede aanpak en wij vinden het belangrijk om daar nu vast geld voor opzij te zetten. Hoe we dat geld zinvol gaan besteden, daarover gaan we graag in gesprek. Met de andere fracties, met de betreffende  ambtenaren en met betrokken inwoners en belangenorganisaties.1 weergave

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page